Vzhledem k potřebám naplnění všech zákonných podmínek, uvádíme seznam všech alergenů, které se mohou používat v našich pokrmech. V našich jednotlivých jídelních lístcích pak vedle názvů jídel budeme již uvádět jen číselné kódy těchto alergenů.
Kód | Název | Popis |
---|---|---|
1 | Lepek | pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich odrůdy |
2 | Korýši | pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich odrůdy |
3 | Vejce | |
4 | Ryby | |
5 | Arašídy | podzemnice olejná |
6 | Sója | sójové boby |
7 | Mléko | |
8 | Skořápkové plody | mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie |
9 | Celer | |
10 | Hořčice | |
11 | Sezam | sezamová semena |
12 | Oxid siřičitý a siřičitany | E220, E221, E222, E223, E224, E226, E227, E228 |
13 | Vlčí bob | lupina |
14 | Měkkýši |